Klikk for å vise på kart
Når:
21. april 2018@13:00-14:30
2018-04-21T13:00:00+02:00
2018-04-21T14:30:00+02:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Rådhusgata 11
4611 Kristiansand
Norge
Pris:
Gratis


Hva betydde dikteren Henrik Ibsen i de arabiske landene? Ibsen var tilstede da Suezkanalen ble åpnet, han var da en anerkjent forfatter og var spesielt invitert til den store begivenheten. Hvilke konsekvenser fikk dette besøket for kjennskapen til Ibsens dramatikk i Egypt og nærliggende land? Og hvordan ble Ibsens dramatikk mottatt i de kanskje mest kvinnefiendtlige landene i verden? Mange i Norge kjenner sin Ibsen, men denne delen av historien har de færreste inngående kjennskap til.

Forfatter Salah Salim Ali skriver om alt dette i boka «Ibsen i Arabia». Salah Salim Ali og hans familie ble forfulgt i Irak, mens han underviste ved Universitetet i Mosul. Han ble forfulgt for sitt virke som skribent og forfatter, og flyktet til Kristiansand i 2006 som Fribyforfatter.

Boka «Ibsen i Arabia» er skrevet i Kristiansand og lanseres nå på Kristiansand folkebibliotek. Boka kommer ut på Cappelen Damm Akademisk forlag i norsk språkdrakt.

Leder for Ibsensenteret i Oslo, professor Frode Helland vil holde et foredrag om Ibsens betydning for de arabiske landene. Han vil også lede samtalen med Salah Salim Ali. Samtalen mellom de to vil foregå på engelsk.

Vi byr i tillegg på både musikk og arabisk lunsj.

Musikken står UiA-bandet «The Bad Habits» for:
Tormod Wallem Anundsen (vokal)
Bjarne Markussen (gitar)
Michael Prince (gitar)
Martin Engebretsen (bass)
Terje Tellefsen (trommer).

De hevder selv at musikken er helt i Ibsens ånd, og at de kommer innom mange av Ibsens sentrale problemstillinger i låtene de skal spille. Som akademikere ønsker de med denne opptredenen å støtte akademikeren fra Mosul.

Den populære syriske pop-up restauranten «Sham» byr på utvalgte arabiske delikatesser.

ICORN – International Cities of Refugee Network – har eksistert i over 10 år, og Kristiansand er en av mange byer som har forpliktet seg til å ta hånd om forfulgte forfattere som medlem av ICORN. ICORN støtter arrangementet. Fribykoordinator Espen Halvorsen vil orientere kort om ICORN’s arbeid.

Det er gratis entre og gratis servering. Arrangementet vil vare totalt 1,5 time, inklusiv serveringspause. Alle er hjertelige velkomne!

Translate »