Klikk for å vise på kart
Når:
15. desember 2017@11:30
2017-12-15T11:30:00+01:00
2017-12-15T11:45:00+01:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Rådhusgata 11
4611 Kristiansand
Norge
Pris:
Gratis
Kontakt:
Randi Berge Wandrup
911 66 978

Foto: Kagge Forlag

En moderne eventyrer

Erika Fatlands dristige ekspedisjon langs grensen til Russland kan man følge i boka Grensen som kom ut i høst. Eventyret fortsatte med en ren hyllestreise blant kritikerne i Norge. Når norske kritikere i disse dager velger sine favoritter i årets bokhøst, er det mange av dem som har Grensen på lista. I 2015 ble hun kåret til en av Norges ti beste forfattere under 35 år på Norsk litteraturfestival. Lørdag var hun bokfavoritten blant Dagbladets anmeldere. Ingvar Asbjørnsen var en av dem som utropte henne som årets favoritt i avisa: » Velskrevet og spennende om Fatlands fantastiske reise fra Nord-Korea til Murmansk og Nord-Norge. Teksten er spekket med ulike folk og lands historie, og krydret med forfatterens tørre humor og skarpe replikk»

Hun fikk sitt store gjennombrudd med boka «Sovjetistan» i 2015. I «Grensen» går turen langs Russlands enorme grense – fra Nord-Korea i det fjerne Østen, langs Kaukasus, over Det kaspiske hav og Svartehavet. Vi blir med henne til Ukraina, der president Putin ekspanderer, og opp gjennom Øst-Europa og til vår egen grense mot Russland.

Endelig tar hun båt gjennom nordøstpassasjen – en ferd som er blitt mulig etter klimaendringene. Med kunnskap om landene og deres historie og gjennom møter med mennesker viser Erika Fatland hvordan disse svært ulike landene alle påvirkes av sin mektige nabo.

Dagbladet (terningkast 5)
«Mesterlig… En norsk Marco Polo…. Slik blir historiens kraftlinjer tydelige enda en gang gjennom denne grundige og velskrevne boken fra en av våre dyktigste og mest originale yngre sakprosaforfattere….  Grensen er som et kinderegg, en reiseskildring, en historiebok og en biografi om mennesker vi vanligvis ikke hører noe særlig om, men som kommer oss nærmere gjennom Fatlands mange måneder lange odyssé»

VG (terningkast 5)
«Grensen er som et kinderegg, en reiseskildring, en historiebok og en biografi om mennesker vi vanligvis ikke hører noe særlig om, men som kommer oss nærmere gjennom Fatlands mange måneder lange odyssé…. Det finns grenser for alt, unntatt for Fatland.»

Dagens Næringsliv:
«En ytterst kompetent og profesjonell guide for lenestolturisten.»

Klassekampen:
«Beundringsverdig ambisiøst.»

Velkommen til årets siste Fredagslunsj!

 

Translate »