Når:
17. januar 2018@17:00-19:00
2018-01-17T17:00:00+01:00
2018-01-17T19:00:00+01:00
Hvor:
Kristiansand hovedbibliotek
Rådhusgata 11
4611 Kristiansand
Norge
Pris:
Gratis
Kontakt:
Camilla Gulbrandsen

Elever ved ungdoms- og videregående skoler i Kristiansand ønskes velkommen til å delta på et fotoprosjekt med fotograf Tomas Gunnarsson, som driver bloggen Genusfotografen.se. Som deltaker har man valget mellom å være med på en fotoworkshop eller en drop-in fotografering beregnet på dem som ikke kan delta i skoletiden. Påmelding er nødvendig.

Om prosjektet
Mediene og bildene rundt oss påvirker våre tanker om oss selv og andre. De kan få oss til å tenke at vi må være på en spesiell måte, de kan gjøre så vi føler oss dårlige og lite verdt, og de kan skape fordommer mot mennesker som er annerledes enn oss selv. Målet med dette fotoprosjektet er å gjøre opprør mot normer, idealer, stereotyper og fordommer som kommer til syne i mediene, i billedkulturen og i samfunnet. Vi ønsker å formidle ungdommenes egne ideer og tanker omkring det å være seg selv, om mangfold og toleranse.

Deltakerne på fotoprosjektet får lære hvordan normer, stereotyper og fordommer omkring kjønn, legning, etnisitet og funksjonsevne gjør seg gjeldende i billedkulturen og i media, og de får lære hvordan de kan yte motstand mot normene i egne selfies. Genusfotografen tar portretter av alle deltakerne, og deltakerne får sjansen til å vise verden hvem de er og hvem de kan være. Portrettene, samt miniintervjuer med deltakerne, vil bli del av en fotoutstilling som skal vises rundt i Agder. Utstillingsåpning er i uke 6, i forbindelse med Kristiansand – en by for alle.

Det er et begrenset antall plasser på drop-in fotografering, og vi vil vektlegge mangfoldet blant deltakerne. Drop-in fotografering vil kun bestå av fotoshoot og intervju, og vi anbefaler derfor deltakerne å gå på foredraget med Genusfotografen tirsdag 16. januar for å få fullt utbytte av opplegget.

Mer informasjon her

Påmelding innen 22. desember her

 

 

 

 

Translate »