Fredagslunsj – fredag 19. januar kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Sigrid Sollund: «Hersketeknikker – Nyttige og nådeløse»
Hun er kjent som en dynamisk leder av NRK-programmet Dagsnytt 18. I denne boka redegjør Sigrid Sollund for hersketeknikker, det vil si vanlige triks for å dominere andre mennesker og vinne debatter. Randi Berge Wandrup møter henne til samtale.
Fredagslunsj – fredag 26. januar kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Fredrik Wandrup: «Hvem var Thomas Krag?»
Bysten hans står godt plassert i Wergelandsparken. Men hvem var egentlig Thomas Krag, Vilhelm Krags eldre bror? Journalist og forfatter Fredrik Wandrup har gått opp sporene etter denne fargerike og i sin tid suksessrike dikteren, som ble født for 150 år siden.
Fredagslunsj – fredag 2. februar kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Ingrid Forthun og Rebekka Nystabakk: «Tenk det, Hedda!»
Kildens og Agder Teaters store satsing i vår er Henrik Ibsens stykke «Hedda Gabler». Dagen etter premieren kommer regissøren og hovedrolleinnehaveren for å snakke med Randi Berge Wandrup om denne motsetningsfylte skikkelsen.
Fredagslunsj – fredag 9. februar kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Hvem får Sørlandets litteraturpris?
Det er igjen tid for å kåre de beste og bøkene skrevet og utgitt av forfattere med tilknytning til Sørlandet. Juryen har saumfart utgivelsene fra 2017 og valgt ut tre forfattere innen hver av gruppene sakprosa og skjønnlitteratur. Fredrik Wandrup møter dem på scenen.
Fredagslunsj – fredag 16. februar kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Aksel Fugelli: Per Fugelli – in memoriam
Den sjarmerende og livskloke legen og professoren i medisin Per Fugelli var en aktiv del av samfunnsdebatten. På vei mot døden skrev han den svært personlige boken «Per dør», som handler om å møte døden med åpne øyne. Et av Pers siste ønsker var at sønnen Aksel skulle bringe hans bok, ord, budskap og håp rundt i landet.
Torsdagskringla – torsdag 22. februar kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Møt Annemor Sundbø
Hun snakker om sin bok Spelsau og samspill – glansfull ull og lodne skjebnetråder.
Fredagslunsj – fredag 23. februar kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Oddbjørn Johannessen: Brevskriveren Knut Hamsun
Foruten romaner, noveller, artikler, dikt og skuespill skrev Knut Hamsun en stor mengde svært lesverdige brev. Disse er samlet i seks bind av professor Harald S. Næss, som var født i Kristiansand. Oddbjørn Johannessen forteller om brevene og Næss’ arbeid for å samle dem.
Fredagslunsj -fredag 2. mars kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Alf Kjetil Walgermo: «Røff guide til Bibelen»
Hva står egentlig i Bibelen? Bøkenes bok, som den ofte blir kalt, er en del av verdenslitteraturen, men også et hellig skrift for to milliarder kristne. Forfatter og kulturredaktør i Vårt Land, Alf Kjetil Walgermo, forklarer betydningen av både Det gamle og Det nye testamentet for dagens mennesker i samtale med Randi Berge Wandrup.
Tordagskringla – torsdag 8. mars kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Annabelle Despard: «Våren er en gammel mann»
En av Kristiansands store forfattere, Annabelle Despard, kommer denne våren med en ny diktsamling. Hva mener hun med den forunderlige tittelen «Våren er en gammel mann»? Despard leser og forteller om sitt forfattervirke.
Fredagslunsj – fredag 9. mars kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Olav Vesaas: «200 års jubileum for Vinje»
I år er det 200 år siden en av gigantene i norsk litteratur, Aasmund Olavsson Vinje, ble født i Telemark. Vinje var kjent som nynorsk-pioner, lyriker, avismann og for sitt berømte «tvisyn». Hans biograf Olav Vesaas forteller om denne myteomspunne skikkelsen.
Fredagslunsj – fredag 16. mars kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Annabelle Despard: «Våren er en gammel mann»
En av Kristiansands store forfattere, Annabelle Despard, kommer denne våren med en ny diktsamling. Hva mener hun med den forunderlige tittelen «Våren er en gammel mann»? Despard leser og forteller om sitt forfattervirke.
Torsdagskringla – torsdag 22. mars kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Den siste Rusletur-boka
Inger Johanne og Knut Mæselgir oss et innblikk i sin nyeste Rusletur-bok. Denne gangen rusler forfatterne gjennom Kirkegaten i Kvadraturen.
Fredagslunsj – fredag 23. mars kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Lars Petter Sveen: «Fem stjerner»
Lars Petter Sveen fra Fræna i Møre og Romsdal er en av våre mest oppsiktsvekkende unge forfattere. Hans roman «Guds barn» (2014) er solgt til en rekke land. I fjor kom han med første bind av verket «Fem stjerner», om fem barn som flykter fra Somalia, skildret med sterk innlevelse. Møt ham i samtale med Fredrik Wandrup.
Torsdagskringla – torsdag 5. april kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Marit Johnsen Høy – Hva var det egentlig du sa?
Mangeårig kurs- og foredragsholder Marit Johnsen Høy, snakker om kommunikasjon og relasjoner.
Fredagslunsj – fredag 6. april kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Knut Mæsel: Da krigen kom til Kristiansand
Knut Mæsel er som lokalhistorisk autoritet et velkjent navn for kristiansandere. En av hans mange bøker er «Kristiansand i krig – 9. april 1940». Mæsel forteller hva som skjedde denne skjebnesvangre dagen, da tyske krigsskip kom seilende inn fjorden og erobret byen.
Fredagslunsj – fredag 13. april kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Olaug Nilssen: «Tung tids tale»
Forfatteren Olaug Nilssen har fått overstrømmende kritikk for sin bok «Tung tids tale», en tittel hentet fra Halldis Moren Vesaas. Boka, som fikk fjorårets Bragepris, handler om hvordan det er å være foreldre til et autistisk barn. Hun forteller om boka og sine personlige erfaringer i samtale med Randi Berge Wandrup.
Torsdagskringla – torsdag 19. april kl. 12.00 på Vågsbygd bibliotek
Møt Steffan Strandberg
Vi får besøk av regissør Steffan Strandberg og viser hans film Natta pappa henta oss.
Fredagslunsj – fredag 20. april kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Sørlandets litteraturpris!
Denne fredagen blir Sørlandets litteraturpris delt ut på biblioteket, en i klassen skjønnlitteratur og en for sakprosa. Spenningen vil være stigende helt fram til denne dagen. Kandidatene blir bekjentgjort på bibliotekets hjemmesider onsdag 7. februar.
Fredagslunsj – fredag 27. april kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Maja Lunde: «Bienes historie» og «Blå»
Maja Lunde har gjort en formidabel suksess både hjemme og ute etter at hun utga romanen «Bienes historie» i 2015. Spesielt i Tyskland har boka månedsvis på toppen av bestselgerlistene. I fjor fulgte hun opp med «Blå», den andre romanen av en planlagt kvartett med miljøperspektiv. Lunde er også kjent som barnebokforfatter. Møt denne spenstige forfatteren i samtale med Randi Berge Wandrup.
Fredagslunsj – fredag 4. mai kl. 11.30 i hovedbiblioteket
Janneken Øverland: Bjørg Vik – Kvinne, pionér og forfatter
Bjørg Vik døde i januar. Hennes forfatterskap har betydd enormt for å bringe et kvinnelig perspektiv inn i litteraturen og kjønnskampen. Som litteraturhistoriker har Janneken Øverland satt nettopp denne delen av litteraturen på dagsordenen. Møt henne i en samtale om Bjørg Viks betydning med Fredrik Wandrup.

Translate »